torstaina

Lähtölaskenta alkaa...




Kun Akaan useat firmat tulevat puhaltamaan samaan hiileen, oli hieno aloittaa työ. Aikaa olisi 8 päivää avajaisiin, eli enää ei voinut odottaa. Harri teki muotin betonivalua varten pihassa ja vei sen osissa Toijalan torille odottamaan betoniauton saapumista seuraavana aamuna.

Vanerista leikattiin muotit majakan tasoja varten. Puhelin soi kuumana kodin ja työmaan väliä - 'Missä kohtaa siellä nyt mennään?'.

Tuumasta toimeen!







Luoman Karin hallilta löysimme sopivan persoonallisen näköisen perustusosan majakalle. Siinä oli sopivasti pikku ikkunoita, joihin voi kehitellä jotain extraa.
PT Works lähti toteuttamaan ideaamme kiireestään huolimatta. Siitä alkoi touhuaminen metallitöissä. Pekan taidokkaat työtekijät hitsasivat ja Harri rälläköi. Metallista hitsattiin kantavat osat, yläkehikko ja tikkaat ylös kiipeämistä varten.
Teriskodilta Esa Tasanen lahjoitti vanerit, joista leikattiin 3 kuusikulmaista palaa majakan eri tasoille.
Sähkö-Toleva sanoi toteuttavansa Majakan valaistuksen. Löysimme heidän liikkeestään myös juuri sopivan 'majakkamaisen' valotolpan, mikä tulisi majakan huipulle n. 6metrin korkeuteen.
Lasiduo lupasi leikata ikkunoihin lasit ja pleksit.
Jani Siren kuljetti ystävällisesti puut Luoman hallille, jossa teos tehdään kolmeksi elementiksi.
Akaan kone ja kuljetus toimisi tänäkin vuonna kuljetusapuna.
Rudus Oy lähti tuomaan valmisbetonia Tampereelta saakka majakan perustusta varten.

Olimme ihan ihmeissämme! Olemme iki kiitollisia kaikille auttajille majakka työn tukemisessa!

Mihin Majakka pystytetään?


Ensin mietimme Majakan pystyttämistä viimevuoden teoksen 'Elävän Jumalan temppeli' paikalle, mutta sitten taiteilijatapaamisessa syntyi mielenkiintoinen ideo pystyttää majakka paikalle, missä sitä kukaan ei osaa odottaa näkevänsä - tuollainen paikkahan on tietysti Toijalan tori!

Idea Majakasta


Olin kuuntelemassa Jippii-kuoron esiintymistä. Kappale 'Majakaksi maailman' kolahti minuun niin lujaa, että se soi seuraavat 3 päivää (ja yötä) mielessä. Juuri niihin aikoihin piti päättää, mikä työ tehtäisiin tämän vuoden Näkymään. Rukoilin mielessäni selvyyttä asiaan ja sitten niihin majakoihin törmäsin radiossa, lehdessä, netissä jne, kunnes sanoin miehelle 'Hei, tehdään Näkymään majakka!' 'Majakka?' - ihmetteli Harri.
Siitä illasta lähtien tutkin majakkavaloja, erilaisia majakoita ja niiden käyttöä. Lopullinen yhtäläisyys näissä majakka-asioissa paljastui, kun ystäväni Seija Vuori kysyi, haluaisinko pitää näyttelyn Majakka kahviossa. Se oli siinä. Toijalan torille nousee majakka ja majakka kahveet voi juoda Majakka kahviossa Akaan Verkon tiloissa, missä on samaa teemaa tukeva näyttely: 'Valoa pimeyteen'.